torsdag 22. juli 2010

Start her - Informasjon om Phuket

Kart over Thailand
På kartet er det merket av de mest kjente feriestedene i Thailand, og vi ser Phuket nederst til venstre på kartet. Skal man reise til Thailand, er det noe informasjon som alle reisende bør kjenne til:


Det norske utenriksdepartementet gir reiseråd om steder hvor nordmenn ikke bør reise. I flere år har UD advart mot å reise i de fire sørligste provinsene i Thailand, som ligger mot grensen til Malyasia. Muslimene er i flertall i disse provinsene, og det har i mange år vært muslimsk uro med bl.a. sprengning av bomber. Disse provinsene med uroligheter er flere hundre kilometer unna Phuket, og der merkes det ingenting til uroen i sør.

Det norske helsevesen anbefaler at man tar forskjellige vaksiner før man drar til Thailand. Dengue-feberen øker i omfang i byene, og i noen områder i Thailand forekommer malaria. Vaksinebehov kan være avhengig av hvilken type reise man skal gjennomføre, og hvor i landet man skal oppholde seg. Se Folkehelsas anbefalinger om vaksiner. Du bør kontakte vaksinasjonskontoret i kommunen før du drar av sted.

Kart over Phuket

Generell informasjon om provinsen (halvøya) Phuket finner du i den engelske wikipedia.


Den vanligste reisemåten til Phuket er med fly. På bilder ser vi skiltet som viser avganger til utlandet fra Gardermoen, og det er en avgang til Phuket via Sharjah i de arabiske emiratene.
Under mellomlanding i Sharjah for drivstoffyllingen får passasjerne gå inn i terminalbygningen, og her ser vi forskjellige souvenirer som selges til turistene.

På Phuket regner det helt eller delvis gjennomsnittlig 20 dager i måneden i regntiden fra slutten av april til og med november i følge klimainformasjon om Phuket. I regntiden er det i tillegg strømmer i sjøen som gjør det mer risikofylt å bade og det er også mer brennmaneter ved land.